Predaj oglas

Predaj oglas Predaj oglas BESPLATNO

Niste registrirani? Registrirajte se

Anketa

Imate li zimske gume?

Rezultati

Autoglobal Asistencija

Pitanje

Uvoz vozila nakon ulaska u EU?

 

Odgovor

Najpametnije je pričekati srpanj i ulazak u EU. Tada će, naime, vrijediti nova pravila prema kojima će uvoz rabljenih automobila iz zemalja EU pojeftiniti jer više nećete plaćati penalizirajuću trošarinu koja je sada za vozila do 1.600 kubika uvećana 50 posto u odnosu na trošarine za nove automobile, a čak 100 posto veća za aute koji imaju obujam motora veći od 1.600 kubika.

Za ilustraciju, ako danas uvozite golf VI koji u Njemačkoj stoji 82.500 kuna (11.000 eura), platit ćete čak 43.781 kunu davanja, a nakon ulaska u EU čak 17.485 kuna manje – 26.296 kuna (20.625 kuna PDV-a i 5.671 kunu trošarina).

 


Postavi pitanje

Arhiva

Na što paziti pri kupnji rabljenog automobila?

Pogledaj odgovor

Vidim da ste vi specijalizirani oglasnik pa mi molim vas da mi pomognete. Posjedujem ford focus 1,8tdci 2003.godište 74kw sa prijeđenih 126000 km. Auto imam sad već 3 godine i istina imao sam već dosta problema s njim-primjerice prije 2 i pol godine je otišao turbo ali to je sad manje bitno. U zadnjih 3 tjedna povremeno mi se događa da u vožnji osobito kad krećem motor blokira i ne da da okretaji pređu 1800, a pritom auto jako trese ispušta mnogo crnog dima, ne vuče, glasno radi..tad moram stati, ugasiti ga pa ponovno upaliti i onda radi normalno.kad se to dogodi ne pali se nikakva kontrolna lampica.mnogi su mi rekli da je to nešto s elektronikom, ali još nisam bio u servisu pa neznam točno što je. Zanima me vaše mišljenje o tome a kad odem na dijagnostiku također ću se javiti ako uspiju naći grešku.

Pogledaj odgovor

Facebook

HAK

Cjenik goriva

Petrol