Predaj oglas

Predaj oglas Predaj oglas BESPLATNO

Niste registrirani? Registrirajte se

Anketa

Imate li zimske gume?

Rezultati

Autoglobal Asistencija

Pitanje

Dobar dan, unaprijed vam se mogu zahvaliti na vašim savjetima i odličnoj web stranici..... Ja imam pitanje u vezi audi a3 1,9 tdi 66 kW 2001 godina....auto sam kupio prije nekoliko mjeseci i s vremenom mi je auto sve češće počeo gubiti snagu motora, isprva na 2900 okretaja a s vremenom i na 2400,2500 okretaja i to samo u 4 ili 5 brzini, te dok ne izgubi snagu sam isključi ESP odnosno zasvjetli žaruljica na kontrlnoj ploči, te se taj ESP isključuje većinom po vlažnom i hladnom vremenu na manjem broju okretaja motora....bio sam na dijagnostičkom pregledu te mi je pokazalo grešku sa pritiskom i protokom zraka međutim nakon toga sam sa svojim mehaničarom probao mijenjati senzor i protoka i pritiska ali nema promjena, također smo provjerili cijev kojom ide zrak prema turbini, ispravna je, auto ne dimi, normalno pali....Koji bi bio vaš savjet na ovu svu silnu situaciju? Unaprijed vam hvala!

Odgovor

Na osnovu Vašega opisa mogu nabrojiti koji sve uzroci mogu izazvati gubitak snage motora . To su slijedeći uzroci i neispravnosti : filteri, mehaničko stanje motora ( faza, kompresija, začepljenje na usinoj strani motora, začepljenje na ispuhu motora ) , senzor pedale gasa, dize, mjerač mase zraka, senzor tlaka turbine, Wastegate regulacioni ventil turbine, EGR ventil, regulator količine goriva, senzor položaja regulatora količine goriva, solenoid vremena ( timimg ) ubrizgavanja, visokotlačna pumpa, senzor temperature motora, senzor položaja pedale kočnice, senzor temperature goriva, senzor radilice, električna instalacija motora, ECU centrala motora. Na žalost jednostavniji odgovor nisam mogao dati jer sve navedeno može utjecati na snagu motora. Hvala na pohvalama i pozdrav od Autoglobal tima.


Postavi pitanje

Arhiva

Uvoz vozila nakon ulaska u EU?

 

Pogledaj odgovor

Na što paziti pri kupnji rabljenog automobila?

Pogledaj odgovor

Vidim da ste vi specijalizirani oglasnik pa mi molim vas da mi pomognete. Posjedujem ford focus 1,8tdci 2003.godište 74kw sa prijeđenih 126000 km. Auto imam sad već 3 godine i istina imao sam već dosta problema s njim-primjerice prije 2 i pol godine je otišao turbo ali to je sad manje bitno. U zadnjih 3 tjedna povremeno mi se događa da u vožnji osobito kad krećem motor blokira i ne da da okretaji pređu 1800, a pritom auto jako trese ispušta mnogo crnog dima, ne vuče, glasno radi..tad moram stati, ugasiti ga pa ponovno upaliti i onda radi normalno.kad se to dogodi ne pali se nikakva kontrolna lampica.mnogi su mi rekli da je to nešto s elektronikom, ali još nisam bio u servisu pa neznam točno što je. Zanima me vaše mišljenje o tome a kad odem na dijagnostiku također ću se javiti ako uspiju naći grešku.

Pogledaj odgovor

Facebook

HAK

Cjenik goriva

Petrol