Predaj oglas

Predaj oglas Predaj oglas BESPLATNO

Niste registrirani? Registrirajte se

Anketa

Imate li zimske gume?

Rezultati

Aston Martin AM-RB 001 će pokretati Cosworthov V12 motor

Aston Martin AM-RB 001 će pokretati Cosworthov V12 motor

Aston Martin je priopćio da će njihov ultrasportski automobil AM-RB 001 pokretati Cosworthov 6,5 litarski V12 motor.

Aston Martin i F1 momčad Red Bull su nositelji projekta ultrasportskog hibridnog automobila AM-RB 001 čija masa ne smije prijeći 1.000 kilograma, jer je prvi čovjek dizajnerskog odjela Marek Reichman planirao da na svaku od 1.000 konjskih snaga ide samo jedan kilogram.

Ispunjenju planova će pomoći i čuvena britanska tvrtka Cosworth koja će za RB 001 isporučiti 6,5 litreni atmosferski V12 motor u koji će biti implementirano svo znanje koje su inžinjeri Coswortha desetljećima stjecali u Formuli 1. Za prijenos enormne snage na podlogu AM-RB 001 će koristiti 7-stupanjski mjenjač za koji je zadužena tvrtka Ricardo.

Pored tvrtke Multimatic koja je zadužena za produkciju jednodijelne karbonske šasije, u projektu kojim će se Aston Martin "suprostaviti" sličnom projektu AMG-a (Project One) sudjeluje i hrvatska tvrtka Rimac iz koje će se za hibridni sustav isporučivati ​​ultralagane baterije.

AM-RB 001 bi od 0 do 322 km / h trebao stići nakon 10 sekundi, a njegova maksimalna brzina će iznositi više od 402 km / h.

Aston Martin će napraviti samo 150 primjeraka koji će se moći koristiti na javnim cestama i 25 primjeraka koji će se moći koristiti samo na stazama. Svi cestovni primjerci (s cijenom oko 2,82 milijuna eura) već su rezervirani, a prve isporuke kupcima očekuju se početkom 2019. godine.

U Aston Martinu još uvijek nije odlučeno o službenom nazivu automobila, a produkcijska verzija će zadržati blizu 95 posto izgleda koncept izdanja.

Facebook

HAK

Cjenik goriva

Petrol